Huisregels

Adresgegevens
AGORA communiceert veel via de e-mail met digitale nieuwsbrieven. Zo kunnen wij jou op de hoogte houden over annuleringen, aankondigingen van speciale voorstellingen en last-minute kortingen. Een actueel e-mailadres is daarbij noodzakelijk. Ga je verhuizen, geef dan jouw nieuwe e-mailadres tijdig door.

Algemene bezoekersvoorwaarden
Bij AGORA zijn de algemene bezoekersvoorwaarden van de VSCD van toepassing. Deze kan je hier vinden. Voorts zijn de prijzen, die in de brochure vermeld staan, onder voorbehoud van drukfouten.

Algemene huurvoorwaarden
Bij huur of gebruik van een ruimte of zaal in AGORA hanteren wij de volgende algemene voorwaarden.

Babybeleid
Kinderen tot en met 1 jaar krijgen geen toegang tot film- en theatervoorstellingen, ook in verband met gehoorbeschadigingen.

Bedrijfsarrangementen
AGORA creëert voor bedrijven op maat gesneden bedrijfsarrangementen (vanaf 20 personen). Combineer een voorstelling met een aperitief, een feestelijk buffet, een presentje of een sfeervolle nazit onder het genot van lekkere hapjes en drankjes. Voor meer informatie en reserveringen kun je bellen naar 0320 239 230 of mailen naar sales@agora-lelystad.nl.

Consumptie
In de entreeprijs zijn het gebruik van de garderobe en een consumptie naar keuze inbegrepen. Je krijgt de consumptie tijdens de pauze of, als er geen pauze is, voor of na de voorstelling.

Fotograferen/video en geluidsopname
Het is niet toegestaan beeld- en geluidsopnamen te maken van de voorstellingen. Dit uit respect voor de artiest(en) en de overige bezoekers.

Garderobe
In de entreeprijs zijn het gebruik van de garderobe en een consumptie naar keuze inbegrepen.

Groepen
In groepsverband naar het theater? Dat kan! Alleen naar een voorstelling of in combinatie met een gezellig samenzijn vóór en/of achteraf. Voor meer informatie over groepsarrangementen kun je contact opnemen met de afdeling sales, via: sales@agora-lelystad.nl

Kaarten terugnemen
Eenmaal gekochte kaarten kunnen wij helaas niet terugnemen. Tot uiterlijk 24 uur voor aanvang van de voorstelling kunnen theaterkaarten geruild worden voor een andere voorstelling of een tegoedbon. In alle gevallen betaal je een vergoeding van € 3,25 per transactie. Inleveren achteraf is niet mogelijk.

Stuur hiervoor een mail naar klantenservice@agora-lelystad.nl of bel 0900-0322.  

Laatkomers
Laatkomers worden niet meer tot de voorstelling toegelaten. Eén minuut te laat kan dus al betekenen dat je geen toegang krijgt. Er wordt dan geen geld teruggegeven. Let dus op de juiste aanvangstijd op je theaterkaarten.

Maximum aantal kaarten
Per voorstelling kun je maximaal 10 kaarten bestellen. Bij een aantal voorstellingen is het maximum aantal te bestellen kaarten lager. Voor groepsreserveringen kun je contact opnemen met de afdeling Sales via sales@agora-lelystad.nl

Mobiele telefoon
Niets is hinderlijker dan wanneer er tijdens een voorstelling een mobiele telefoon rinkelt. Ook het kijken naar je scherm is hinderlijk voor andere bezoekers en voor artiesten die ineens lichtjes zien in de zaal. Zowel voor artiesten, technici en medebezoekers verzoeken wij jou ze tijdig uit te zetten (ook niet op trilstand!).

Nazit
Na de voorstelling is ons sfeervolle theater nog open voor een gezellige nazit. In onze benedenfoyer kunt u onder genot van een drankje, een hapje en lekkere muziek nog even napraten. Een mooie gelegenheid om wellicht jouw favoriete acteur, de beroemde cabaretier of die talentvolle groep te ontmoeten.

Parkeren
Er is parkeergelegenheid op het Agoradek (Agoraweg 2, 8224 BX) en in De Waag (Waagstraat 1, 8232 DX). Op donderdag is het betaald parkeren tot 21.00 uur. De gemeente maakt gebruik van ‘kentekenparkeren’. Kijk voor de tarieven en openingstijden op lelystad.parkeerservice.nl.

Stoelnummers
De stoelnummers in AGORA zijn ‘even’ (2, 4, 6 …) of ‘oneven’ (1, 3, 5…). U zit dus altijd naast elkaar, ook al lijkt er een stoelnummer te ‘missen’ op jouw theaterkaartjes.

Stoelverhogers
Voor kinderen zijn er stoelverhogers verkrijgbaar bij de theaterkassa.

Podium Cadeaukaart / AGORA Tegoedbon
De Podium Cadeaukaart en AGORA Tegoedbon kunnen worden gebruikt als betaalmiddel bij online bestellingen van theaterkaarten op deze website.   

Verjaardagsfeestje
Bij elke kindervoorstelling kunnen wij een verjaardagsfeestje organiseren. Klik hier voor meer informatie.

Weet Waar Je Koopt
Koop je kaartje voor een evenement alleen via de website van de artiest, de locatie waar het evenement wordt gehouden of via de website van de organisator. Op deze sites staat altijd vermeld waar de echte kaarten te koop zijn. Als bezoeker betaal je via onofficiële websites veel meer voor een toegangskaart dan nodig en soms geven niet al die kaarten gegarandeerd toegang tot het evenement.

Bij overtreding van onderstaande huisregels wordt de toegang ontzegd, zonder restitutie van entreegeld:

 • Entreebewijs: Toegang tot Filmtheater Lelystad is alleen mogelijk met een geldig plaatsbewijs, dat op elk moment getoond moet kunnen worden.
 • Consumpties: Het nuttigen van zelf meegebrachte drink- of etenswaren is niet toegestaan.
 • Leeftijdskeuring: Het Filmtheater Lelystad is wettelijk verplicht de leeftijdskeuring voor films na te leven. Er kan daarom om legitimatie worden gevraagd. Indien je niet aan de vereiste minimum leeftijd voldoet of niet kunt aantonen daaraan te voldoen, moeten wij je de toegang tot de desbetreffende filmvoorstelling onthouden.
 • Kinderen tot en met 1 jaar krijgen geen toegang tot de film in verband met kans op gehoorbeschadigingen.
 • Alcohol: Jonger dan 25  = Legitimeren. Vanwege de leeftijdsgrens van 18 jaar is legitimatie noodzakelijk bij aankoop van alcoholische dranken. Bezoekers jonger dan 18 jaar die alcohol gebruiken, evenals personen die alcohol geven aan deze bezoekers, worden verwijderd uit AGORA.
 • Roken: In AGORA is roken ten strengste verboden. Ook een alternatieve variant (bijv. elektrische sigaret e.a. ) is niet toegestaan.
 • Eigendommen: Bij beschadiging, diefstal of het verlies van uw eigen eigendommen kan AGORA niet aansprakelijk worden gesteld. Bij beschadigingen aan onze eigendommen is de betreffende persoon aansprakelijk voor reparatie- en vernieuwingskosten.
 • Verdovende middelen: Het nuttigen, gebruiken of in bezit hebben van verdovende middelen is ten strengste verboden.

Hou s.v.p. rekening met je medebezoeker door:

 • De mobiele telefoon uit te zetten tijdens de filmvoorstelling.
 • De stoelen te gebruiken die op je kaartje staan aangegeven.
 • Tijdens de film geen luide gesprekken te voeren.
 • Geen discriminerend of aanstootgevend gedrag te vertonen.
 • Laat de ruimtes en faciliteiten waar je gebruik van maakt netjes achter
 • Indien van toepassing: Lever je 3D bril na afloop van de voorstelling in,  in de daarvoor bestemde mand bij de uitgang van de foyer.