AGORA Theater en Congrescentrum speelt een belangrijke rol in het culturele aanbod van Lelystad. Onze grote theaterzaal (730 stoelen) en onze kleine theaterzaal (195 stoelen) zijn gehuisvest in een architectonisch stadsicoon. Wij programmeren ruim 110 professionele voorstellingen per jaar. Daarnaast zijn wij gastheer voor vele zakelijke evenementen en lokale/regionale /landelijke (amateur)gezelschappen.

AGORA is op zoek naar een:

ONLINE MARKETEER

24-28 uur per week

Een klein communicatieteam werkt het hele jaar door aan de promotie van AGORA, de theatervoorstellingen en de zakelijke markt. We werken aan betrokkenheid van mensen bij AGORA, het vergroten van de zichtbaarheid in onze verzorgingsgebieden en het optimaliseren van de zaalbezetting.

Wat ga je doen?
Als Online Marketeer ben jij binnen de afdeling verantwoordelijk voor de online-activiteiten van AGORA. Waaronder online campagnes, verschillende e-mailingtrajecten , sociale mediakanalen, onze website en data-analyses. Je ontwikkelt en realiseert bijvoorbeeld online marketingcampagnes voor onze voorstellingen. Je weet verschillende doelgroepen (ook nieuwe) als geen ander te bereiken en draagt op deze manier bij aan het halen van de conversie doelstellingen. Als jij een campagne hebt uitgezet gebruik je data om de campagne bij te sturen zodat jij voor alle doelgroepen de beoogde doelstelling weet te bereiken. Je stelt nieuwsbrieven en servicemails samen en verstuurt deze. 

Het is belangrijk dat je communicatief vaardig bent en goed kunt samenwerken met zowel interne collega’s als externe partijen. Binnen de afdeling werk je dagelijks nauw samen met de allround communicatie medewerker en stem je onderling jullie taken af. 

Wie ben jij?

 • Je bent volledig op de hoogte van alles wat met online campagnes te maken heeft en hebt hier al ervaring in opgedaan in een eerdere baan.
 • Je bent thuis in CMS systemen. SEO en SEA hebben geen geheimen voor jou en je hebt ervaring met Facebook advertising, Google Ads, Analytics en e-mailmarketing.
 • Je analyseert data rondom campagnes en weet hierdoor in te spelen op kansen.
 • Je bent goed in het bedenken en schrijven van teksten voor verschillende doelgroepen.
 • Je hebt bij voorkeur een opleiding afgerond richting Online Marketing.
 • Je hebt een hart voor cultuur en een grote interesse in mensen en de samenleving.
 • Je bent communicatief vaardig en beheerst de Nederlandse taal goed in zowel woord als geschrift.
 • Minimaal HBO werk- en denkervaring.

Wij bieden:

 • een mooie rol, waarin je veel kan leren én veel kan bijdragen aan het succes van ons theater;
 • een baan met veel ruimte voor zelfstandig handelen en initiatief;
 • een arbeidsovereenkomst voor de duur van 1 jaar, met bij goed functioneren verlenging;
 • de mogelijkheid tot het flexibel invullen van werktijden, in overleg;
 • een functie in schaal 6 of 7 van de CAO Nederlandse Podia, inschaling is afhankelijk van ervaring, deskundigheid en zelfstandigheid (schaal 6 min € 2.342,- / schaal 7 max € 3.914,-).

Interesse?
Als jij de nieuwe collega bent die wij zoeken, dan zien we jouw sollicitatie graag tegemoet! Voor vragen over deze functie kun je contact opnemen met Jolanda Boerhof-Scholten (hoofd marketing & communicatie), via j.boerhof@agora-lelystad.nl

AGORA past de Code Diversiteit & Inclusie toe en streeft naar een team waar zoveel mogelijk verschillende ervaringen en perspectieven samen komen.

Ingangsdatum
In overleg, maar zo spoedig mogelijk.