Nieuwe voorzitter AGORA

Nieuwe voorzitter AGORA

AGORA Theater heeft op 1 juni Peter van Kleij verwelkomd als de nieuwe voorzitter. Hij neemt hiermee het stokje over van Anneke Groenenberg. Zij heeft na acht jaar het bestuur moeten verlaten vanwege het einde van haar statutaire termijn.

Cultuur de stille kracht van ons bestaan
Met Peter van Kleij haalt AGORA een ervaren bestuurder in huis met een breed netwerk en een groot hart voor cultuur. Samen met hem zal het theater verder werken aan de ambitie om een efficiënte en effectieve organisatie te zijn welke ondernemend is en verbonden met de stad en omgeving.
Van Kleij hierover: “Ik heb erg veel zin in het voorzitterschap. Binnen een steeds toenemende digitale wereld is wezenlijk contact met elkaar van groot belang. En theater biedt dat in overvloed. Want cultuur zonder contact bestaat niet. Vanuit dat contact ontstaat interactie en interesse. Cultuur is de stille kracht van ons dagelijks bestaan. Om daar als voorzitter van AGORA een bijdrage aan te kunnen leveren is een eer en genoegen! “.

In een reactie over het nieuwe voorzitterschap zegt Richard Wijnveldt, directeur AGORA Theater: “Onder het voorzitterschap van Anneke is AGORA de afgelopen jaren vakkundig over soms woelige zeeën gevaren. Met bewondering kijk ik terug op haar enorme betrokkenheid en niet aflatende energie en passie voor AGORA. Om haar vertrek op te vangen, zijn we blij dat Peter van Kleij bereid is gevonden om het voorzitterschap op zich te nemen. Hij is vanwege zijn achtergrond en royale bestuurservaring in staat om proactief te helpen om mede vorm te geven aan de toekomst van AGORA. Daarnaast komt zijn ambitie om voorzitter te worden voort uit een diep gevoel om betekenis te hebben voor zijn omgeving. Ik kijk dan ook uit naar onze samenwerking”.

Over AGORA Theater
AGORA is dé culturele organisatie voor Lelystad en omgeving met, in een normaal jaar, meer dan 45.000 bezoekers voor ruim 300 activiteiten. AGORA is een architectonisch icoon in de stad. Het theater huist sinds 2007 in een modern beeldbepalend pand dat onderdak biedt aan podiumkunsten, het filmtheater en (zakelijke) activiteiten zoals evenementen en congressen. Het vormt het kloppend hart van het nieuw te realiseren Theaterkwartier. Als professioneel theater draagt AGORA bij aan hoogwaardige culturele activiteiten in de stad en ondersteunen we het veelzijdige kunstklimaat.