Roy and the Swingmasters

Support act Laura Fygi
TE GAST IN AGORA
vr 29 mrt 20:15
vr 29 mrt ’24
20:15
  • vr 29 mrt ’24
    20:15
    Grote Zaal
  • Exclusief €3,25 boekingskosten per boeking

Een gloednieuwe en onvergetelijke samenwerking tussen de betoverende zangeres Laura Fygi, de getalenteerde Lelystadse zanger Roy Oostweegel en de bruisende Bigband The Swingmasters!

Roy Oostweegel

Deze Lelystadse zanger kennen we van diverse feesten en partijen. Roy treedt regelmatig op door heel het land en is een graag geziene artiest. Zijn vrolijke uitstraling geeft meteen een extra boost en mensen blijven niet lang stilzitten. Corneel was tot twee keer toe zijn basis voor Het Lelystadse Meezingfestijn. Maar een theatershow? Dat is toch wel heel wat anders… 

Het idee ontstond enige tijd geleden om eens compleet wat anders te doen dan normaal. Samen met AGORA zijn de plannen gemaakt en de samenwerking met bigband The Swingmasters was snel opgestart. Roy ziet deze avond als een unieke kans om zich van een andere kant te laten zien en de mensen te verrassen. Het beloofd een swingende avond te worden!

Kom gezellig naar AGORA toe en laat u verassen door het unieke stemgeluid van deze goedlachse artiest. 

Laura Fygi

In haar thuisland Nederland staat ze bekend als de vrouw die in Uruguay is opgegroeid als dochter van een Egyptische buikdanseres; in het Verre Oosten wordt ze gezien als de geëmancipeerde dame die velen willen zijn. Maar welk land ze ook bezoekt, haar meest opvallende eigenschap zal altijd die direct vertrouwde stem zijn die haar fans over de hele wereld heeft gewonnen. Laura heeft opgetreden in heel Europa, Zuid-Amerika en Azië. Ze wist zelfs de Chinese markt te veroveren, een unieke prestatie voor een Nederlandse zangeres!

Na haar danshits met de meidengroep Centerfold in de jaren tachtig heeft Laura zich op talloze muzikale wegen begeven, waarbij ze jazz, latin of chanson niet schuwt, wat samenwerkingen opleverde met muziekgrootheden als wijlen Toots Thielemans, Michel Legrand en Michael. Franken. Daarnaast werd Laura bekroond met diverse gouden en platina platen en speelde ze in Singapore zelfs in haar favoriete musical Victor/Victoria.

Met een carrière van 32 jaar en 17 albums op haar naam kan Laura Fygi trots zijn op wat ze heeft bereikt. De klasse van zowel haar stem als uiterlijk blijft onveranderd. Haar hese stem, prachtige dictie en geweldige timing doen denken aan Peggy Lee en aan de intimiteit van Julie London. Deze jazzdiva heeft nog veel voor ons in petto…!

The Swingmaster

Big Band ”The Swing Masters” is opgericht in 1980 en staat onder muzikale leiding van André Elders. De enthousiaste gedreven muzikanten spelen op vele gelegenheden en zorgen voor een prima sfeer en gezelligheid. Het repertoire is erg breed,Jazz, blues,swing, funk etc. 

De band was lange tijd onderdeel van TaTa Steel maar sinds de reorganisaties in 2021 is de band op eigen benen komen te staan en niet geheel onverdienstelijk! The Swing Masters speelt aangevuld vaak met een zangeres of zanger en hebben een herkenbare eigen sound en repertoire. De band is breed inzetbaar. Of ze op een evenement, besloten feest, feestzaal of in het theaters spelen maakt voor deze band niet veel uit. Ze gaan er altijd 100% voor. 

Kom daarom kijken naar deze geweldige muzikanten!

Een avondvullend programma vol heerlijke nummers. Zing mee met bekende nummers of doe een klein dansje.