Metropole Orkest Cellos

Metrocelli
do 13 apr 20:15
do 13 apr ’23
20:15
  • do 13 apr ’23
    20:15
    Grote Zaal
  • Exclusief €3,25 boekingskosten per boeking

In dit concert zul je ervaren dat schijnbaar onverenigbare muziekstijlen samen een mooi en verrassend programma kunnen vormen. De MO Cellos mengen de grunge van Nirvana moeiteloos met tango-elementen en schakelen van ritmische soulmuziek naar gevoelige ballads. Als specialisten in crossover spelen ze zowel popklassiekers als jazz en wereldmuziek. In hun handen is de cello meer dan een strijkinstrument. In zelfgeschreven arrangementen laten ze hun cello's zingen als een trompet, schuren als een elektrische gitaar en grooven als een drumset.

De Metropole Orkest Cellos is een zelfstandige groep binnen het wereldberoemde orkest. Joel Siepmann, Emile Visser, Annie Tångberg en Jascha Albracht – combineren een brede muzieksmaak en -kennis met een flinke dosis creativiteit en improvisatie. De cellogroep laat, geheel in de traditie van het Metropole Orkest, een veelzijdig geluid horen. 

 

Over De Metropole Orkest Cellos

De ontstaansgeschiedenis van de Metropole Orkest Cellos als zelfstandige groep binnen het wereldberoemde orkest is een bijzonder verhaal. Joel Siepmann zou in maart 2020 zijn eerste concerten spelen als de aanwinst van het orkest. Toen die concerten geannuleerd werden besloot de rest van de groep op ludieke wijze vanuit huis een muzikaal welkom te sturen. Het was de aanzet voor een niet te stoppen creatieve uitwisseling tussen de vier cellisten. Om ondanks de lockdown aan hun sound te kunnen werken speelden ze zelfgeschreven cello-arrangementen van parels uit het Metropole repertoire en hun eigen favoriete popsongs. En toen voorzichtig weer de eerste concerten voor beperkt publiek georganiseerd werden traden de Metropole Orkest Cellos op als ambassadeurs van het orkest. De cellogroep nam in 2021 zelfs een cd op. 'Metrocelli' bevat een bijzonder mix van klassiekers uit dance, pop en licht-klassieke muziek. Van Dolf van der Linden tot Nirvana.

 

GUN JEZELF... EEN COMPLEET AVONDJE UIT!                   

Maak je theateruitje nóg leuker met een van onze horeca-arrangementen. Bij ontvangst, na afloop van de voorstelling of allebei. Inclusief gereserveerde tafel in de foyer. Boek het arrangement direct tijdens het bestelproces van je theaterkaarten. Let op: per voorstelling is een beperkt aantal tafeltjes beschikbaar.

Heb je al kaarten voor deze voorstelling en wil je een arrangement bijboeken?

BOEK HIER JE HORECA-ARRANGEMENT