Brockes Passion

Apollo Ensemble
zo 19 mrt 15:00
zo 19 mrt ’23
15:00
  • zo 19 mrt ’23
    15:00
    Grote Zaal
  • Exclusief €3,25 boekingskosten per boeking

Acht zangers en zestien instrumentalisten In 1712 schreef de dichter Barthold Heinrich Brockes uit Hamburg een meesterlijk libretto over het lijden en sterven van Christus. Reinard Keizer, een toentertijd beroemd componist, was gelijk geïnspireerd en zette het lbretto op muziek. Zo ontstond de eerste Brockes Passion die gelijk enorm succesvol werd. Vele componisten volgde Keizers en ook J.S.Bach leunde erop bij het componeren van zijn Johannes-Passion. Brockes’ tekst is niet liturgisch en volgt niet één evangelie, maar gaat uit van de persoonlijke emotie.

In maart 2018 voerde het Apollo Ensemble de Brockes Passion van G.F Händel uit, als eerste aflevering van een spraakmakende passie serie, gebaseerd op het beroemde libretto (1712) van de destijds baanbrekende tekstschrijver B.H. Brockes. In 2019 volgde de Brockes Passie van G.Ph Telemann. De Johannes Passion van J.S. Bach – sterk geïnspireerd door de Brockes Passies, stond gepland in 2020 en 2021.

In 2023 vervolgen ze de serie met de versie van Reinhard Keiser (1674-1739). Keiser verloochent zijn reputatie als operacomponist niet: zijn muziek zit vol drama, passie en ontroering die 300 jaar na dato nog net zo aangrijpend is.

GUN JEZELF... EEN COMPLEET AVONDJE UIT!                   

Maak je theateruitje nóg leuker met een van onze horeca-arrangementen. Bij ontvangst, na afloop van de voorstelling of allebei. Inclusief gereserveerde tafel in de foyer. Boek het arrangement direct tijdens het bestelproces van je theaterkaarten. Let op: per voorstelling is een beperkt aantal tafeltjes beschikbaar.

Heb je al kaarten voor deze voorstelling en wil je een arrangement bijboeken?

BOEK HIER JE HORECA-ARRANGEMENT