Fuoco E Cenere

Marin Marais: meester zonder meerdere
Organisatie Oude Muziek - Utrecht
zo 30 apr 15:00
zo 30 apr ’23
15:00
  • zo 30 apr ’23
    15:00
    Kleine Zaal
  • Exclusief €3,25 boekingskosten per boeking

‘Het is mogelijk dat leerlingen hun meesters overtreffen, maar de jonge Marais zal nooit zijn meerdere kennen.’ Monsieur de Sainte-Colombe was de eerste die besefte dat zijn student op een dag de allergrootste onder de viola da gamba-spelers zou zijn. Fuoco E Cenere voorziet het bijzondere levensverhaal van Marin Marais van een atmosferische soundtrack, waarbij ook werk van concullega’s als De la Barre, Philidor en Morel op de lessenaar verschijnt.

Klassieke muziek saai…? Niet bij Fuoco E Cenere.

Gedurfde programmakeuzes, frisse vertolkingen en unieke cross-overs maken van elke uitvoering een sensationeel avontuur. De tien opnamen van het ensemble bestrijken samen 1000 jaar aan muziekgeschiedenis, waarbij zowel bekend als vergeten meesters aan bod komen. Onder leiding van gambist Jay Bernfeld weten de musici steeds opnieuw te verrassen met hun aparte kijk op de klassieke canon en hun baanbrekende werk in muzikaal terra incognita.  

 

GUN JEZELF... EEN COMPLEET AVONDJE UIT!                   

Maak je theateruitje nóg leuker met een van onze horeca-arrangementen. Bij ontvangst, na afloop van de voorstelling of allebei. Inclusief gereserveerde tafel in de foyer. Boek het arrangement direct tijdens het bestelproces van je theaterkaarten. Let op: per voorstelling is een beperkt aantal tafeltjes beschikbaar.

Heb je al kaarten voor deze voorstelling en wil je een arrangement bijboeken?

BOEK HIER JE HORECA-ARRANGEMENT