Erik Bosgraaf & Ensemble Cordevento

Smart en schoonheid in de Grand Siècle
Organisatie Oude Muziek - Utrecht
zo 12 feb 15:00
zo 12 feb ’23
15:00
  • zo 12 feb ’23
    15:00
    Kleine Zaal
  • Exclusief €3,25 boekingskosten per boeking

Ook in de vergulde zalen van het paleis van de Zonnekoning werd gezucht van verdriet en pijn. Blokfluitexpert Erik Bosgraaf en Ensemble Cordevento tonen de intieme kant van de late zeventiende en vroege achttiende eeuw in Frankrijk met een selectie plaintes en tombeaux – de instrumentale equivalenten van het barokke lamento – van Marais, d'Anglebert, Hotteterre en tijdgenoten.

 

Erik Bosgraaf behoort tot de meest virtuoze en avontuurlijke blokfluitisten van dit moment. Hij improviseert, speelt jazz, werkt met elektronica en zoekt samenwerking met andere kunstdisciplines. Zijn repertoire strekt zich uit van middeleeuwse muziek tot Vivaldi’s Vier jaargetijden en hedendaags repertoire. Zo verleende Pierre Boulez hem persoonlijk toestemming om zijn klarinetcompositie Dialogue de l’ombre double voor blokfluit te bewerken. In 2006 brak Bosgraaf internationaal door met zijn opname van Jacob van Eycks Der Fluyten Lust-hof. Als solist speelde hij onder meer met het Dallas Symphony Orchestra, het Radio Filharmonisch Orkest en Concerto Köln. In 2011 werd Bosgraaf onderscheiden met de Nederlandse Muziekprijs, de hoogste staatsonderscheiding op muziekgebied.

Ensemble Cordevento musiceert in verschillende gedaanten. Het ensemble ontstond – en functioneert nog steeds – als trio, bestaande uit Erik Bosgraaf (blokfluit), Izhar Elias (gitaar) en Alessandro Pianu (klavecimbel en orgel). Het trio richt zich hoofdzakelijk op muziek uit de zeventiende en vroege achttiende eeuw. Daarnaast is Cordevento ook een klein barokorkest dat in een enkelvoudige bezetting speelt. Cordevento maakte talloze cd-opnames met werken van onder anderen Vivaldi, Bach en Telemann. Het nieuwste album, Le Plaintif, is genomineerd voor de International Classical Music Award 2022.

 

GUN JEZELF... EEN COMPLEET AVONDJE UIT!                   

Maak je theateruitje nóg leuker met een van onze horeca-arrangementen. Bij ontvangst, na afloop van de voorstelling of allebei. Inclusief gereserveerde tafel in de foyer. Boek het arrangement direct tijdens het bestelproces van je theaterkaarten. Let op: per voorstelling is een beperkt aantal tafeltjes beschikbaar.

Heb je al kaarten voor deze voorstelling en wil je een arrangement bijboeken?

BOEK HIER JE HORECA-ARRANGEMENT